AziëDestinationIndonesië

Indonesië 2019 – Dag 7

3f72d960-6cc7-46ff-a99a-55321e20c7fb.jpg

Zaterdag 9-11-2019

3 jaar geleden waren we ook in Indonesië. Onze tante was al jaren ziek en werd verzorgd door mijn andere tante. Ze bleef bij haar dag en nacht. Op het einde van onze vakantie is ze opgenomen in het ziekenhuis, want het ging erg slecht. We willen zorgen dat onze moeder haar oudste zus nog kon zien voordat ze komt te overlijden. Wij kunnen in Nederland even makkelijk op en neer reizen, maar helaas zou dat in onze situatie duur uitpakken. Op het moment dat we terug moesten was er ook een demonstratie aan de gang. De wegen werden geblokkeerd en de kans dat we niet richting het vliegveld kunnen gaan was 90 %. Er werd gezorgd dat we een overnachting in het hotel bij het vliegveld hadden. De volgende ochtend kregen we te horen dat ze was gestorven. We konden op dat moment niks meer regelen, want het duurde te lang voordat we een antwoord kregen of we nog 2 extra dagen konden blijven.

Vanochtend heb ik voor het eerst haar graf kunnen bezoeken. We hebben wel foto’s ontvangen, maar het was even speciaal om de graf van mijn oom en tante te bezoeken. Bijna al mijn neven en nichten waren daar bij elkaar gekomen.


Na het bezoek waren we uitgenodigd om ergens te gaan eten. Bij ons Indonesische mensen hebben we genoeg eten in huis en je weet dat je ook iets mee krijgt voor thuis. Natuurlijk moest er een foto gemaakt worden, want je weet nooit of de familie bij elkaar blijft door omstandigheden.

Omdat we nog bezoek kregen, konden we nog niet terug gaan. Ze moesten toevallig in de buurt iets afleveren en voor die 30 minuten konden ze even doorrijden naar Bogor om ons te ontmoeten. Helaas konden ze niet lang blijven en gingen terug naar Jakarta.

Aangezien het nog vroeg in de middag was willen mijn 3 neefjes en een nichtje gaan zwemmen. Ik heb verder niks gepland en de hele dag thuis zitten is niks. Ik heb zelf ook geen zwembroek meegenomen, maar dat is niet erg. Ik hoefde niet perse te gaan zwemmen, ik ging alleen mee voor de gezelligheid.Het was wel een topdrukte daar, iedereen heeft weekend, Je kan dat hier goed merken aan het verkeer en de recreatieparken. Iedereen heeft het gelukkig naar zijn zin en ik ook. Hoe jong of oud iemand is, met de kleinste dingen zijn ze hier al blij mee. En dat zie je niet meer zo vaak.

0
Travel Brothers Lehmann
Leave a Comment