AziëDestinationIndonesië

Indonesië 2019 – Dag 6

Vrijdag 8-11-2019

Goedemorgen,

Vandaag ben ik om 5.00 uur opgestaan. Aangezien ik gister op tijd ben gaan slapen, ben ik ook vroeg wakker. Dénis en Frida zijn vanaf gisteravond vertrokken om de vlucht van 6.20 uur naar Sibolga te halen. Hij gaat een week eerder zodat hij foto’s etc kan maken. Ik ga samen met mijn moeder later, want ik weet niet wat ik daar zo lang moet doen. Hier in Bogor kan ik nog eff lekker uitgaan met de familie etc.

Omdat het nog best vroeg was, zijn we even naar de markt gegaan. De markt is hier heel anders dan wat wij gewend zijn, maar toch heeft wel iets. Voor de meeste mensen is het goedkoop dan in de supermarkten. Niet alleen de stallen voor de groenten staat er, maar ook van de simpele eettentjes. Van zelfgemaakt karren en tenten kunnen mensen hier eten voor nog geen € 2,-. Voor ons is het niet te doen en de kans dat je ziek van wordt is groot. Nadat alle ingrediënten zijn gekocht voor de soep is het tijd om terug te gaan zodat ik even kan ontbijten en niet vergeten te douchen. Want als je al een ochtend of avond niet douch dan voel je gewoon vies door de zweet.

De lokale groentenboer

Rond een uur of 10 zouden wij naar onze nicht gaan. De wegen binnen in een wijk is zo small dat het bijna een kunst is om hier te rijden. Ik zou het ook wel kunnen, maar ik heb dit keer geen internationale rijbewijs gehaald. Te weinig tijd gehad, want je moest een pasfoto hebben en ik had er geen meer en ik had nog zoveel te doen voor onze vertrek. Er werd dus een grab besteld. De chauffeur was ook nog de weg kwijt en de rit die ongeveer 10 minuten zou duren werd uiteindelijk 45 minuten. Gelukkig hebben we nog kunnen uitleggen waar hij ons naar toe kon brengen, want onze nicht zou dan voor een supermarkt wachten.

Mijn neefje was vandaag klaar op school en die moesten we eerst ophalen. Mijn andere neef was ik ook al klaar, maar aangezien we nog een stuk moest rijden kon hij alvast richting het restaurant lopen waar we gezamenlijk gingen lunchen.

Er is een plek in Bogor waar ze heel lekker noodles verkopen. Het is een traditie geworden om daar zeker 1 keer te komen. Omdat het al ongeveer 50 jaar bestaat is het best druk en is je order best snel klaar. Deze keer had ik noodles met kip met als bijgerechten basoballetjes, gekookte runderballetjes en gebakken runderballetjes.

Één van onze favoriete restaurant waar je noodles kan eten
Hier mag zeker geen Tehbotol ontbrekenNa de lunch zijn we even gaan winkelen. Het ontbijt is heel anders dus besloot ik om brood te halen en als beleg hagelslag en jam. Daarnaast ook wat cornflakes en melk. Zo heb ik genoeg voor een weekje.

In deze kleine winkelcentrum bevindt zich ook een klerenweinkel. Mijn moeder wilt een nachtjapon kopen, omdat het maar rond de € 5,- is heeft ze gelijk maar 4 gekocht. Voor mij was er helaas niks op de herenafdeling en als ik iets vind, dan zou het mij niet echt passen vanwege de maten. Hier vallen ze kleiner uit dan het lijkt en die fout ga ik niet meer maken.

Onze moeder met onze nicht Yana

Alles is gekocht en ingeladen in de auto. Op de weg naar huis ben ik halverwege in slaap gevallen. Ik hoef niet te rijden, het was 39 graden buiten, de airco stond aan in de auto dus een perfecte combi om een powernap te houden. Voor de rest was het lekker relaxen genieten vandaag en gezellig met de familie kletsen.

0
Travel Brothers Lehmann
Leave a Comment