AziëDestinationIndonesië

Indonesië 2019 – Dag 4

f1ad8641-1a30-4e44-aad8-f402d6e03ba2.jpg

Woensdag 06-11-2019

Vandaag is er niet veel bijzonders gebeurd. Helaas kon ik ’s nachts niet goed slapen waardoor ik weer een paar uur slaap had en nog steeds moe was. Het hotel waar we sliepen was redelijk te doen. Voor een nachtje vond ik het prima, maar als ik langer moest verblijven dan zou ik toch voor een ander hotel kiezen al moet ik iets meer voor gaan betalen. Zoals bij elk hotel moesten we voor 12.00 uur uitchecken. Omdat we nog geen concrete plannen hadden, was het nog even wachten op mijn schoonzus. Die moest nog werken en zat op een beurs 500 meter verderop.

Hier in Indonesië heb je een aantal vervoersmiddelen. De meeste mensen hebben een eigen motor, dat is eigenlijk bij ons scooters. Maar vaak gebruiken ze ook taxi zoals uber. Uber is hier niet meer zo bekend als in het begin en Grab is de meeste gebruikte bedrijf als taxi. Als je gebruik van wilt maken dan zul je een app moeten downloaden. Hierna kun je je locatie doorgeven waar je opgehaald wilt worden en waar je naar toe wilt. De kosten zijn zo laag, bijvoorbeeld van ons hotel naar een winkelcentrum. Het is ongeveer 10 minuten rijden en het kost minimaal RP. 16.000,000 omgerekend rond € 1,- Alleen een nadeel voor mij is dat veel chauffeurs mij niet verstaan, maar met gebarentaal kom je er wel.

Mijn schoonzus kwam gelukkig ons ophalen, want Dénis en Frida moesten nog een aantal documenten vertalen en ondertekenen en dat moest bij een notaris gebeuren. Mijn moeder en ik moeten op tijd gaan eten ivm de medicijnen die we moeten innemen. Er was daar een klein restaurantje waar je rijst en bepaalde gerechten kan bestellen. We hadden 2 gerechten en een kopje thee en bij het afrekenen waren we bij elkaar opgeteld maar € 5,- kwijt. Zelfs de thee kost maar € 0,35 en het heeft zelfde formaat qua beker als in Nederland.

Omdat we niet weg konden en ook niet hoelang het duurde voordat ze klaar waren, waren we allebei in slaap gevallen. Ik denk dat het nog aan de jetlag ligt.

Nu alles geregeld is, was het tijd om naar Bogor te gaan. Hier wonen onze familie en verblijven we ook bij onze neef. Tijdens de rit es het gaan regenen en als dat gebeurt dan gebeurt dat ook goed. Ik heb grotendeels geslapen en heb het weinig van gemerkt.

Het leukste vind ik altijd als je je familie weer terug ziet dat je weer een familie bent en leuke verhalen hebt om te vertellen. Via beeldbellen of appen is het toch anders. Dat merk ik nu vooral bij mijn neef die ik normaal maar op zijn werk zag of bij mijn tante, die nu helaas 3 jaar is overleden.

Het huis waar hij woont met zijn vrouw is simpel en klein, maar gezellig. Door de minimale spullen die ze hier hebben maakt het ruim. Maar waar ik zeer dankbaar ben is dat hij hier een vast internetverbinding heeft en dat heeft niet iedereen hier in Indonesië. Zo kan ik jullie up-to-date houden van onze avonturen.

Herenigd met één van onze nichtjes
0
Travel Brothers Lehmann
Leave a Comment